Sateenkaaren päässä

Eskari- ja päiväkotielämää

Liikunnallinen Huvipuisto

on 11.10.2014

Valon varpaat vauhtiin viikot ovat pyörineet täysillä päiväkodeissa ympäri Suomen – niin myös Sateenkaaren ryhmässä. Viimeisen parin viikon ajan (kuten muulloinkin) Sateenkaaressa on korostettu toiminnallisuutta ja liikuntaa. Tällä kertaa kampanjan aiheena oli Stop istumiselle. Ryhmässämme onkin pidetty paljon mm. taukoliikuntaa, toiminnallisia hetkiä, retkeilty metsässä sekä temppuiltu temppuradoilla liikuntasalissa. Teemaviikot huipensi päiväkodin pihalla järjestytty koko perheen liikunnallinen Huvipuisto-tapahtuma, joka sisälsi erilaisia toimintapisteitä liikunnan ja yhdessäolon merkeissä. Myös meidän päiväkodin pihalle tapahtuma veti runsaasti väkeä, mistä iso kiitos kaikille osallistuneille perheille. Huvipuisto-tapahtuma oli mielestämme varsin onnistunut kaikin puolin – pienen liikunnan lomassa tutustuttiin, nähtiin kavereita ja nautittiin sekä kioskiherkuista että lämpimän kosteasta syyssäästä.

Huvipuisto-tapahtuman järjestäminen ei vaatinut mahdottomia ponnistuksia. Päiväkodin pihalle organisoitiin kahdeksan liikunnnallista toimintapistettä ja kioski. Seinältä löytyi myös kartta, johon huvipuiston ”laitteet” oli merkitty. Perheet saivat omaan tahtiin suorittaa pienen ohjeistuksen jälkeen tehtäviä ja käydä siinä lomassa tankkaamassa kioskilla. Omaa tunnelmaansa olivat luomassa rekvisiitaksi värkätyt ilmapallot, lippurivistöt sekä lyhdyt. Taustalle vielä musiikkia ja Huvipuisto oli valmis avaamaan porttinsa. Tässä vielä Huvipuistomme ”laitteet” esiteltynä.

1. Maisemajuna

Juna puksutti lihasvoimalla ympäri pihaa. Lasta saattoi nostaa myös ylös katselemaan maisemia.

2. Kioski

Kioskissa oli tarjolla mehua, poppareita ja keksejä – hyvin maistuivat!

lokakuu 2014 049

3. Tarkkuusheitto

Tarkoituksena oli heittää ämpäripyramidit hajalle tennispalloilla.

4. Peilitalo

Täällä leikittiin perinteistä paripeiliä ja ilveillä sai myös oikeille peileille.

lokakuu 2014 042

5. Vuoristorata

Vuoristoradassa piti keksiä muistirata oman valinnan mukaan. Lähtö ja paluu piti tehdä aina maali- / lähtöviivalle.

6. Karuselli

Karuselli pyöri ihmisvoimalla, kun leikkivarjoa pyörittettiin välillä hurjaakin vauhtia.

lokakuu 2014 059

7. Lentävä matto

Liukumäestä laskettiin pienen maton avulla alas.

lokakuu 2014 047

 

8 Jonglööraus

Jonglöörausta harrastettiin mm. palloilla, renkailla ja hernepusseilla.

lokakuu 2014 035

9. Labyrintti

Mm. mailoista, naruista ja lapioista kasattu sokkelo juostiin läpi monta kertaa.

lokakuu 2014 031


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 + = 22