Sateenkaaren päässä

Eskari- ja päiväkotielämää

Omituisia otuksia – O-kirjain

on 17.2.2015

Virittäytymistä

Muistin virkistämiseksi röllin ”Omituisten otusten kerho” laulu:

Salaisen maan tarinoista oli vuorossa ”Onnellinen korento”, jossa Kisu Pikkukuu ja Seija Leppänen olivat surullisia kuullessaan, että päivänkorento elää vain päivän. Asioita voi kuitenkin tarkastella monesta eri näkökulmasta, sillä korennon mielestä päivä oli pitkä ja onnellinen. Näistä keskusteltuamme lapset saivat salaisuuspussit, joista piti tunnustella kirjaimia. Yksi kirjain oli uusi, joka tunnistettiin. O-kirjaimen muotoa tarkasteltuamme pelasimme ”laiva on lastattu” leikkiä O-sanoilla. Toisessa leikissä kuunneltiin röllin ”Omituisten otusten kerhoa” liikkuen tilassa. Kun musiikki lakkasi muodostettiin omalla keholla tuttuja kirjaimia. Tämän jälkeen siirryttiin toimintapisteille…

image

1. Kirjoittaminen

Ensin teimme O-kirjaimia liitutaululle ja isolle paperille suureen kokoon. Paperille piti piirtää eri kokoisia ja väriä kirjaimia liiduilla. Lisäksi käytössä oli hiekka- ja leselautaset harjoittelua varten. Seuraavaksi tällä pysäkillä oli vuorossa tuttu kirjainmoniste.

image image

2. ”Lukeminen”

Tällä pysäkillä oli iso kuvataulu, joka sisälsi kuvia O-kirjaimella alkavista sanoista. Sanakortit piti päättelemällä tai lukemalla yhdistää oikeaan kuvaan. Tämän jälkeen lapset saivat lähteä etsimään lähiympäristöstä lisää O-sanoja, joista valittiin kolme ja otettiin kuva. Seuraavassa tehtävässä piti loogisilla paloilla rakentaa kortin mallin mukaan sana. Lisäksi leikittiin tutuilla kirjaimilla myrkkysientä.

image image

image

3. Kädentaidot

aKädentaidoissa lapset pääsivät suunnittelemaan oman omituisen otuksen röllin laulun mukaan. Omituisessa otuksessa tuli olla vähintään kolme pyöreätä O:n muotoista muotoa. Otukset piirrettiin liiduilla A3 kokoiselle paperille. Tässä omituisten otusten kerho – meitä ei olekaan aivan vähän…

helmikuun alku 021 helmikuun alku 022

4. Eskarikirjan tehtävät

Kisu Pikkukuun eskarikirjasta tehtiin O-kirjaimeen liittyviä tehtäviä. Lapset saivat taas valita aukeamalta kolme tehtävää.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

34 − 25 =